Vanliga frågor

Vad är eksem och atopiskt eksem?

Eksem är en inflammation i huden som kan uppstå om hudens yttre skydd, den så kallade hudbarriären, har försvagats. Det kan till exempel bero på att huden är torr eller att man har kommit i kontakt med ett ämne som man är allergisk mot. De flesta människor får eksem någon gång i livet. Det finns flera olika typer av eksem, som kan ha olika orsaker.
Atopiskt eksem är ett vanligt hudbesvär som innebär att man får torra, röda och kliande utslag på huden. Före ett års ålder brukar besvären börja på kinderna och i blöjområdet. Från två års ålder brukar de sätta sig i arm- eller knävecken. Därför kallas eksemet också för böjveckseksem eller barneksem.
Eksemen smittar inte men är besvärliga eftersom de kliar och syns. Det är ofta svårt att låta bli att klia på huden, vilket gör att den lätt blir skadad och infekterad av bakterier.
Varför man får atopiskt eksem är inte helt klarlagt, men arv och miljö spelar in. Ungefär vart femte barn får atopiskt eksem men för de flesta går besvären över under uppväxten. Som vuxen kan besvären komma tillbaka på händerna, halsen eller i ansiktet.

Vad är symtomen vid atopiskt eksem?

Vid atopiskt eksem blir huden torr och kliar, vilket resulterar i torra, röda, fjällande och knottriga utslag främst på händerna, halsen, i ansiktet och arm- och knävecken.

Vad är skillnaden mellan atopiskt eksem och kontakteksem?

Atopiskt eksem är den mest utbredda formen av eksem. Eksemet är ärftligt och uppstår oftast under barndomen. Uppkomsten av eksemet kan förvärras av stress eller ämnen som man är allergisk mot. Utslagen förekommer oftast i ansiktet, på bålen, och i böjvecken.
Kontakteksem kan uppkomma vid kontakt med irriterande ämnen eller allergen, vilket kan leda till uppkomst av eksem. Kontakteksem är vanligare hos vuxna än hos barn och symtomen liknar de vid atopiskt eksem så som hudirritation, klåda, rodnad, fjällning etc.

Är eksem säsongsbundet?

Eksem kan uppstå året om, men är vanligast under höst, vinter och tidig vår på grund av kallare temperaturer och torrare luft. Under dessa perioder utsätts huden för fler yttre påfrestningar som kan leda till eksemutbrott.

Vad är Dermalex® Eksem och vad används den för?

Dermalex® Eksem är en kortisonfri behandling av atopiskt eksem för barn och vuxna över 6 år. Krämen lindrar inflammationen och minskar symtom som klåda, röda utslag och flagning samt motverkar nya eksemutbrott. Dermalex® Repair Eksem verkar genom att aktiverar hudens naturliga reparationsmekanism och skapar en skyddande film, vilken hindrar allergener, bakterier och andra irritanter från att ta sig in.

Den kliniskt testade krämen är enkel att applicera, har en behaglig doft och tas lätt upp av huden. Dermalex® Eksem kan användas i ansiktet och på större kroppsytor, så ofta det behövs och krämen är lämplig för långtidsbruk.

Hur fungerar Dermalex® Eksem?

Det är en process i tre steg där anti-inflammatoriska, läkande mineraler och fetter påverkar de symptomdrabbade områdena samtidigt som de återställer hudens naturliga struktur.
Den optimerade sammansättningen av alkaliska jordartsmineraler påverkar hudens inflammatoriska processer positivit. Där igenom förhindras vidare utbrott av dina symptom samtidigt som Dermalex® Eksem, direkt efter applicering, hjälper till att aktivt återställa hundens naturliga struktur.
Utöver detta hjälper de naturliga fetterna och oljorna, baserade på kroppens egna ceramider och lipider, till att återställa och stärka hudens barriär. Samtidigt bildar Dermalex® Eksem en skyddande film som skyddar det eksemdrabbade området.

Hur används Dermalex® Eksem?

Dermalex® Eksem används 2-3 gånger dagligen samt efter att du har tvättat barnets problemområden. Under de första behandlingsdagarna ska krämen appliceras på fuktig hud. Då krämen är vattenlöslig är det viktigt att återapplicera krämen efter att problemytorna varit i kontakt med vatten. Dermalex® Eksem baby & barn kan användas både i ansiktet och på större kroppsytor.
Applicera inte krämen på öppna sår eller sprickor. Undvik även kontakt med ögon eller genitalier, om krämen kommer i kontakt med ögonen skölj noggrant med ljummet vatten.

När kan man vänta sig att se resultat av behandlingen?

I en klinisk studie på barn och vuxna med atopiskt eksem fick patienterna en signifikant förbättring av sina eksem efter 6 veckors behandling med Dermalex® Eksem.

Vad innehåller Dermalex® Eksem?

Dermalex® Eksem har tre aktiva ingredienser som verkar på olika sätt.

Alkaliska jordartsmineraler: Aktiverar hudens naturliga reparationsmekanism och minskar inflammation.
Modifierad aluminiumsilikat: Stimulerar återuppbyggnaden av huden och bildar en skyddande film.
Hudidentiskt ceramide komplex: återställer och skyddar hudbarriären.

För att säkerställa låg risk för allergiska reaktioner innehåller Dermalex® Eksem minimalt med konserverings- och stabiliseringsmedel.

Är Dermalex® Eksem vattenlöslig?

Dermalex® Eksem är vattenlöslig, därför att det viktigt att återapplicera krämen efter problemområdet varit i kontakt med vatten.

Vad är åldersrestriktionerna för Dermalex® Eksem?

Vuxna och barn över 6 års ålder

Kan Dermalex® Eksem användas under smink?

Ja, det finns inga restriktioner för användandet av Dermalex® Eksem under smink.

Kan Dermalex® Eksem användas för alla typer av eksem?

Dermalex® Eksem är utvecklad för atopiskt eksem med symtom såsom klåda, torr hy, rodnad och flagning. Krämen rekommenderas till patienter med skadad hud som orsakats av atopiskt eksem/dermatit och för patienter som vill förebygga uppkomsten av nya eksemutbrott.

Bör man ha en fastställd diagnos innan Dermalex® Eksem används?

Då produkterna inte innehåller läkemedelsklassade substanser och är receptfria behöver man inte en diagnos.

Kan man använda Dermalex® Eksem om man är gravid eller ammande?

Dermalex® är inte testat på gravida och ammande. Vi rekommenderar gravida och ammande att tala med sin läkare innan man börjar använda Dermalex®, dock finns ingen anledning att tro att Dermalex® skulle kunna vara skadligt.

Kan Dermalex® Eksem användas runt ögonen?

Dermalex® Eksem kan användas runt ögonen, men direkt kontakt ska undvikas. Vid direkt kontakt med ögonen skölj noggrant med ljummet vatten.

Vad skiljer Dermalex® Eksem från vanliga krämer?

Till skillnad från vanliga krämer som endast återfuktar det yttersta hudlagret fokuserar Dermalex® Eksem baby & barn på att reparera och stärka hudbarriären samt lindra inflammationen. På så sätt minskar Dermalex® Eksem baby & barn eksem symtomen och motverkar nya utbrott.

Vad är skillnaden mellan Dermalex® Eksem och kortison? Varför är Dermalex bättre?

Kortisonprodukter mot eksem är oftast receptbelagda och används i syftet att stoppa inflammationen i huden. Kortisonpreparat är mycket effektivt men kan inte användas under en längre period eller i obegränsade mängder. Kortison motverkar befintliga inflammationer och stärker inte hudbarriären, vilket innebär att de inte skyddar mot nya utbrott.
Dermalex® Eksem kan istället ses som ett alternativ till en kortisonbehandling för att undvika kortisonets negativa effekter som kan uppkomma vid långvarig och riklig användning av kortison. Istället för att dämpa inflammationen, som kortison används för, förbättrar Dermalex® Eksem hudens egen reparationsmekanism och minskar inflammationen. Samtidigt bildar krämen en skyddande barriär som blockerar och absorberar de mikroorganismer som kan förvärra atopiskt eksem.
Vid svårare eksemutbrott kan Dermalex® Eksem användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen. Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex® Eksem med fördel användas som en fristående behandling.

Är kortison dåligt för huden?

Kortisonpreparat bör endast användas under en begränsad period. I längden kan kortison orsaka biverkningar som att huden blir tunnare.

Finns det några eventuella biverkningar?

Inga biverkningar eller allergiska reaktioner har dokumenterats under eller efter de kliniska testerna av Dermalex® Eksem. Dermalex® Eksem har ingen förtunnande effekt på huden och man har heller inte sett att behandlingen behöver trappas ned när den ska avslutas.

Vilka storlekar på förpackningen finns tillgängligt?

30g och 100g

Hur ska Dermalex® Eksem förvaras?

Dermalex® Eksem förvaras oåtkomligt för barn i rumstemperatur (under 25°)

Vad är Dermalex® Eksem baby & barn och vad används den för?

Dermalex® Repair Eksem baby & barn är en kortisonfri kräm särskilt anpassad för behandling av bebisar och barn med milda till måttliga besvär av atopiskt eksem. Krämen lindrar inflammationen och minskar symtom som klåda, röda utslag och flagning samt motverkar nya eksemutbrott. Dermalex® Repair Eksem baby & barn verkar genom att aktiverar hudens naturliga reparationsmekanism och skapar en skyddande film, vilken hindrar allergener, bakterier och andra irritanter från att ta sig in.
Den kliniskt testade krämen är enkel att applicera, har en behaglig doft och tas lätt upp av huden. Dermalex® Eksem baby & barn kan användas i ansiktet och på större kroppsytor, så ofta det behövs och krämen är lämplig för långtidsbruk.

Hur fungerar Dermalex® Eksem baby & barn?

Det är en process i tre steg där anti-inflammatoriska, läkande mineraler och fetter påverkar de symptomdrabbade områdena samtidigt som de återställer hudens naturliga struktur.
Den optimerade sammansättningen av alkaliska jordartsmineraler påverkar hudens inflammatoriska processer positivit. Där igenom förhindras vidare utbrott av dina symptom samtidigt som Dermalex® Eksem baby & barn, direkt efter applicering, hjälper till att aktivt återställa hundens naturliga struktur.
Utöver detta hjälper de naturliga fetterna och oljorna, baserade på kroppens egna ceramider och lipider, till att återställa och stärka hudens barriär. Samtidigt bildar Dermalex® Eksem baby & barn ett en skyddande film som skyddar det eksemdrabbade området.

Hur används Dermalex® Eksem baby & barn?

Dermalex® Eksem baby & barn används 2-3 gånger dagligen samt efter att du har tvättat barnets problemområden. Under de första behandlingsdagarna ska krämen appliceras på fuktig hud. Då krämen är vattenlöslig är det viktigt att återapplicera krämen efter att problemytorna varit i kontakt med vatten. Dermalex® Eksem baby & barn kan användas både i ansiktet och på större kroppsytor.
Applicera inte krämen på öppna sår eller sprickor. Undvik även kontakt med ögon eller genitalier, om krämen kommer i kontakt med ögonen skölj noggrant med ljummet vatten.

När kan man vänta sig att se resultat av behandlingen?

I en klinisk test på barn med milt till måttligt atopiskt eksem hade barnen en signifikant förbättring av sina eksem efter 6 veckors behandling med Dermalex® Eksem för baby och barn.

Är Dermalex® Eksem barn & baby vattenlöslig?

Dermalex® Eksem barn & baby är vattenlöslig, därför att det viktigt att återapplicera krämen efter problemområdet varit i kontakt med vatten.

Vad är åldersrestriktionerna för Dermalex® Eksem baby och barn?
Dermalex® Eksem baby & barn kan användas från 8 veckors ålder

Kan Dermalex® Eksem baby & barn användas för alla typer av eksem?

Dermalex® Eksem baby & barn är utvecklad för atopiskt eksem med symtom såsom klåda, torr hy, rodnad och flagning. Krämen rekommenderas till patienter med skadad hud som orsakats av atopiskt eksem/dermatit och för patienter som vill förebygga uppkomsten av nya eksemutbrott.

Bör man ha en fastställd diagnos innan Dermalex® Eksem baby & barn används?

Då produkterna inte innehåller läkemedelsklassade substanser och är receptfria behöver man inte en diagnos.

Kan Dermalex® Eksem baby & barn användas runt ögonen?

Dermalex® Eksem baby & barn kan användas runt ögonen, men direkt kontakt ska undvikas. Vid direkt kontakt med ögonen skölj noggrant med ljummet vatten.

Vad skiljer Dermalex® Eksem baby & barn från kosmetiska krämer?

Till skillnad från kosmetiska krämer som endast återfuktar det yttersta hudlagret fokuserar Dermalex® Eksem baby & barn på att reparera och stärka hudbarriären samt lindra inflammationen. På så sätt minskar Dermalex® Eksem baby & barn eksem symtomen och motverkar nya utbrott.

Vad är skillnaden mellan Dermalex® Eksem baby & barn och kortison? Varför är Dermalex® bättre?

Kortisonprodukter mot eksem är oftast receptbelagda och används i syftet att stoppa inflammationen i huden. Kortisonpreparat är mycket effektivt men kan inte användas under en längre period eller i obegränsade mängder. Kortison motverkar befintliga inflammationer och stärker inte hudbarriären, vilket innebär att de inte skyddar mot nya utbrott.
Dermalex® Eksem baby & barn kan istället ses som ett alternativ till en kortisonbehandling för att undvika kortisonets negativa effekter som kan uppkomma vid långvarig och riklig användning av kortison. Istället för att dämpa inflammationen, som kortison används för, förbättrar Dermalex® Eksem baby & barn hudens egen reparationsmekanism och minskar inflammationen. Samtidigt bildar krämen en skyddande barriär som blockerar och absorberar de mikroorganismer som kan förvärra atopiskt eksem.
Vid svårare eksemutbrott kan Dermalex® Eksem baby & barn användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen. Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex® Eksem baby & barn med fördel användas som en fristående behandling.

Finns det några eventuella biverkningar?

Inga biverkningar eller allergiska reaktioner har dokumenterats under eller efter de kliniska testerna av Dermalex® Eksem baby & barn. Dermalex® Eksem har ingen förtunnande effekt på huden och man har heller inte sett att behandlingen behöver trappas ned när den ska avslutas.

Hur ska Dermalex® Eksem baby & barn förvaras?

Dermalex® Eksem förvaras oåtkomligt för barn i rumstemperatur (under 25°)

Vilka storlekar på förpackningen finns tillgängligt?

30g och 100g